Thursday, 28 August 2008

almadzsem

Nos, az éjjeli sikereken felbuzdulva, gyárottam egy kis almadzsemet is - csak 3 üveg lett, pedig mennyi meló!!
Na, remélem, a vendégeknek is ízleni fog :)

Ímhol a recept:
"Almadzsem nagyjából ugyanígy: nagyon kevés vízzel megfőzöd, turmixolod, fahéj+szekfűszeg, esetleg egy narancs / citrom kiáztatott héja spirálban ügyesen, vékonyan levágva, majd hajszálvékony szeletekre vágva - ezt főzöd sűrű kavargatás mellett egy órácskát (!), amíg besűrűsödik, és szép, karamelles színe lesz. Kész. Csók"

megjegyzés: ha héja nélkül főzöd (mert pl. az alma ütődött volt), akkor nem kell turmixolni, mert magától szétpuhul! ja, és én a tegnapi borból használtam egy decit ma is, víz helyett.

No comments: